Avio karte za Švajcarsku

Do Švajcarske najbrže se stiže avionom – let traje oko dva sata. Pored švajcarskog Swiss-a za Švajcarsku lete i Austrian, AirSerbia, AdriaAiways, Croatia i Lufthansa ali i low cost kompanije poput WizzAir ili easyJet kod kojih kartu u jednom smeru možete pronaći već od nekih €30-ak evra.

Kako naći povoljne avio karte za Švajcarsku?

Jeftine avio karte za Švajcarsku moguće je naći kod low cost kompanija. U koliko vam ne smeta da letite low cost kompanijama, imate samo ručni prtljag, nisu bitni datumi leta ili vreme kad stižete na odredište ili pak prosto želite da uštedite nešto novca, avio kartu za Švajcarsku možete platiti manje nego ručak na aerodromu. Na primer britanska low cost kompanija easyJet leti na relaciji Beograd – BaselBeograd  – Geneva (Ženeva) a cene karata kreću se već od 30 CHF (oko €25).

Mađarska low cost kompanija WizzAir leti ponedeljkom, sredom i petkom na relaciji Beograd (BEG) – Basel-Mulhouse-Freiburg (MLH) i utorkom, četvrtkom i subotom na relaciji Niš (INI) – Basel-Mulhouse-Freiburg (MLH). Na relaciji Tuzla (TZL) – – Basel-Mulhouse-Freiburg (MLH) putnike iz Bosne i Hercegovine WizzAir prevozi ponedeljkom, sredom, petkom i nedeljom. Iz Hrvatske WizzAir leti na relaciji Osijek (OSI) – Basel-Mulhouse-Freiburg (BSL) a avio karte moguće je naći već od CHF 20, odnosno već od nekih €16. WizzAir iz Makedonije leti svaki dan na relaciji Skopje (SKP) – Basel-Mulhouse-Freiburg (MLH), zatim sredom, petkom i nedeljom na relaciji Ohrid (OHD) – Basel-Mulhouse-Freiburg (MLH).

Napomena da se Aerodrom Basel-Mulhouse-Freiburg nalazi u Francuskoj, 3.5km od grada Bazela i da ima tri različite oznake: BSL, MLH ili EAP ali je u pitanju isti aerodrom.